05-01-14

Hoe een taart bakken?

TAART MET GROENTEN


Ingrediënten voor 4 personen

  • Pakje bladerdeeg (diepvries)
  • 1 tomaat
  • ½ courgette
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • basilicumpesto
  • peper en zout
  • bieslook
  • taartvorm
Bereiding

Snijd de tomaten en de courgette in schijfjes
Leg in een vergiet, bestrooi met zout en laat uitzweten
Maak de ui schoon en snijd de ui in ringen
Rol de bladerdeeg uit en vul hiermee de taartvorm
Verspreid daarop de tomaten-, courgetteschijfjes en de uienringen.
Kruiden met peper en zout
Bestrijk met een beetje pesto.
Klop de eieren los en schuimig en giet het mengsel over de groenten.
Plaats in een voorverwarmde oven (200°C) gedurende +- 25 min. Of tot het ei volledig gestold is.
Bestrooi met fijn gesneden bieslook
Kan warm gegeten worden, versnijd de taart dan aan tafel. Indien koud gegeten: snij de taart in 4, leg elke punt op een bord
Versier met een verse groene sla waarover wat vinaigrette is gesprenkeld

 

ASPERGE TAART

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 hardgekookte eieren 
  • 2 botten asperges 
  • 4 violetbloempjes 
  • roomse kervel 
  • maïsolie 
  • olijfolie

 

Bereiding: 
  • asperges schillen in gezouten water koken, afkoelen 
  • de punten op een lengte van 4 cm afsnijden 
  • de punten halveren en de rest in stukjes van 1 cm snijden 
  • plet de hardgekookte eieren 
  • vermeng de stukjes asperges met de 2/3 van de eieren, een weinig olijfolie, enkele druppels citroen en breng op smaak met zout, peper, muskaatnoot en de gehakte roomse kervel

Afwerking: 

  • maak een vierkant van de aspergemengeling (indien mogelijk een inoxvorm gebruiken) 
  • schik de aspergepunten rondom aan 2 zijden (rechtop) 
  • versier met hardgekookt ei en violetbloem 
  • besprenkel met wat maïsolie

14:23 Gepost door sweetinstigator man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |